NETTBUTIKK

Kunst & Kunsthåndverk

Kunst & Kunsthåndverk

Av Birgitt H.Gjerpe
Middelalderstil kunst tavkle Dronning Blanka

Dronning Blanka - Dronningen på Tunsberghus

Kr. 8,700

Wenche A. Bull-Gjertsen har en særlig interesse og en egen kunnskap om Dronningen på Tunsberghus, Blanka fra Namur. Dronning Blanka var norsk og svensk dronning fra år 1335, og har en spennende historie som forfatteren har fordypet seg i. Nylig ga Wenche ut dette heftet om dronningen, som er en forsmak på det som kommer i en planlagt bok.

Helt nylig fulgte Middelalderstil og Birgitt H.Gjerpe i Wenches fotspor, med en nydelig Middelalderstil tavle i blått og gull. Tavlen er utstilt på Galleri Gudem på Hvasser frem til 15.august 2021.
Mer om tavlen kan du lese her:
Dronning Blanka Tavle

Heftet kan du kjøpe hos blant andre Norli Bokhandel og i Kiosken hos Oseberg Vikingarv i Tønsberg sentrum.
Skrevet av: Wenche A. Bull-Gjertsen
Pocket-format


Forord
Skrevet av: Einar Erlingsen

Et kongelig drama. 1300-tallet er en lite kommunisert del av norsk historie, til tross for at det var et århundre fylt av drama som kunne være en Henrik VIII verdig: Brodermord, beskyldninger om giftdrap og utroskap og en «hellig heks» som talte med Guds egen tunge. Og selvfølgelig svartedauden med alle dens følger.

I sentrum for det hele sto en ung kvinne fra Europas ypperste elite. Blanka av Namur kom til Norge som kong Magnus Erikssons unge brud, ble dronning i både Norge og Sverige og mor til to konger.

Hennes dramatiske livshistorie er langt på vei glemt, men bringes nå fram i lyset igjen i Wenche A. Bull-Gjertsens spennende og rikt illustrerte lille bok "Dronningen på Tunsberghus".

Klikk på bildene for å lese mer om kunst tavler, kunsthåndverk og om kunstneren selv.