Historier & Nyheter

Leonardo Da Vinci ble født i Italia 1452, døde i 1519 i Frankrike. Han var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret og forbindes med renessansen.

Nå kan du kjøpe tavler på nett! Det har vi jobbet med en stund, og nå er den her. Klikk deg inn på Nettbutikk i menyen og se om du finner den perfekte kunsttavlen fra middelalder kunstner Birgitt H.Gjerpe, til å utsmykke hjemmet ditt, kontoret ditt eller andre miljøer hvor historie, farger, følelser og smykker kan lyse opp hverdagen.

Ordet katedral kommer fra cathedra (latinsk), som betyr stol. En katedral var, og er, en biskops kirke, stedet hvor biskopen har sin stol.


Den romerske byen Florentia skal ha blitt grunnlagt av Julius Cæsar i år 58 fvt. Som militærbase. Firenze er i dag berømt for kunst og arkitektur og kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982.

Kr. 8,800

Den Franske Lilje Middelalderstil Birgitt Gjerpe

I mange av mine tavler har jeg brukt Den Franske Lilje, som har et vakkert dekorativt design. 

Et fenomen som gjelder personer som framstår som sjarmerende, sympatiske og med vinnende vesen, men holder tilbake viktig, relevant informasjon. Bak masken skjuler det seg noe som ikke skal fram i lyset.

Vi er inne i et nytt år med nye muligheter og nye utstillinger med nye tavler og fargerike historier. Til tross for et utfordrende år fikk Middelalderstil være med på to utstilllinger igjennom året, og litt av det kan du se i videoen under.

Vår jord er en moder, hun er vårt livsgrunnlag. Hun har ikke født brødre og søstre med skarpe kanter.
Trærne og deres blader, bølgene og virvlene i vannet, steinene, skyene
– alt er rundt og buet , og alt hører sammen.

Etter sommerens flotte utstilling i Drøbak hos Galleri Vera er det gøy å også få plass i lokalmiljøet der man selv lever og bor, og skaper kunst. Denne måneden desember 2020 kan du besøke meg i Farmannsveien 1, hos Grand Mastiff Art House. Utstillingen har nye tavler og nye temaer og inviterer til en skikkelig god førjuls stemning. Kom innom!

Den gotiske stilen varte fra år 1150 - 1450, men den ankom noe senere til Norge.
Menneskefremstillingen i kunsten blir annerledes; inn kommer følelser og trostanker.
Alle inntrykkene fra korstogene ble uttrykt i kirken.

Kr. 0

Dette glassmaleriet fra historien om St. Olav henger i Nidarosdomen.
Høymiddelalderens kirker og katedraler ble i stort antall utsmykket med glassmalerier i fantastiske vakre farger.

Et middelalderslott dekorert i vakre blåfarger og mye gull .

Tavlen er inspirert av motivet “Madonna med Barnet”; et maleri skapt av en av de første humanistiske renessansekunstnerne, Sandro Botticelli (1445-1510).

Wenche A. Bull-Gjertsen har en særlig interesse og en egen kunnskap om Dronningen på Tunsberghus, Blanka fra Namur. Dronning Blanka var norsk og svensk dronning fra år 1335, og har en spennende historie som forfatteren har fordypet seg i. Nylig ga Wenche ut dette heftet om dronningen, som er en forsmak på det som kommer i en planlagt bok.

Denne tavlen er en hyllest til Inkaene, som levde i Andesfjellene ca 1200-1535 e.Kr.

Legenden om Robin Hood ble kjent i ca år 1260. Den forteller at han gjorde godt for vanlige folk og tuktet makthaverne. Han skal ha stjålet gull fra de rike og gitt til de fattige.

Filippo Lippi var en italiensk maler i Renessanse-epoken.
Hans malerier er kjent for å være nøyaktige i perspektiv og fulle av detaljer.

Magnus Eriksson var 18 år i 1334 og hadde allerede vært konge i Norge og Sverige i 15 av disse årene.  Tiden var inne for å finne seg en brud og dronning. Valget falt på 14 år gamle Blanche de Dampierre fra Namur i Flandern. Sommeren 1334 dro Magnus med følge på frierferd.

Narren er mest omtalt som gjøgler, klovn eller profesjonell spøkefugl.
Hoffnarren opptrådte gjerne på slott, hoff eller ved kongsgårder.
Flere hoffnarrer ble kjent som betydningsfulle personer gjennom sin vidd og intelligens, klokskap og visdom.

Middelalderstil Utstillinger

Plakat Birgitt
PLakat Gudem
Plakat Vera
Plakat Grand Mastiff
Klikk på bildene for å lese mer om kunst tavler, kunsthåndverk og om kunstneren selv.

Logg Inn

Her kan du logge inn for å administrere kundekontoen din hos Middelalderstil.