TAVLER

Middelalderstil Tavler av Birgitt H.Gjerpe

Teknikken Birgitt bruker er av noen referert til som mosaikk, men debatten er pågående om hvilken kategori som beskriver hennes kunstverk riktig. Det er kanskje ikke nødvendig å kategorisere  hennes verker, men for forståelsen sin del kan man lene seg i denne retningen for å tegne et godt bilde av teknikken som brukes.  Ordet "tavler" har i utviklingsfasen vært det gjengående beskrivende ordet på verkene, som skapes med møysommelig omtanke og med blikk på detaljer som underbygger historien i de valgte temaene.

Mer Om Middelalderstil

Borgbryllup

31 cm x 14 cm
Tema: Gjestene har ridd langt, i Storhallen står bordet dekket til bryllup med det beste som er å by på. Bruden bærer en vakker blå kjole i silkedamask, på hodet sitter brudekrona. Brudgommen har kledd seg i en ekstra forseggjort kjortel med pyntebånd i dyp rød farge.

Farger: Sølv, gull, svart, grått og div. nyanser av turkis
Materiale: Leire, maling, minivinglass i metall, glass, perler, kjede,
støpt krone (leire) hest og bue (gips)

OM TAVLEN:
Det er blitt invitert til tre dagers bryllupsfest i den store Borgen. Gjestene har ridd langt og lenger enn langt . Vertskapet har dekket bordet med det beste de har å by på. Her er både mjød, fete gjess, oksetunger, øl, griseføtter og vin. Det serveres også tørket frukt og kaker.

Bruden er kledd i en kjole, som er håndsydd i dyp rød silkedamask med plissert bryststykke. På hodet bærer hun krone som glitrer og skinner i gull.
Brudgommen bærer en kongeblå kjortel med brodert bryst. Den er også pyntet med forseggjorte vevde pyntebånd.
Musikken spiller opp for å underholde gjestene under måltidet. Gjøglere spretter rundt, og man hører de små bjellene som er festet på deres fargerike drakter.
Utover kvelden blir det dans til lystig musikk og hemmelige blikk blir vekslet.
Spenningen stiger, noen av gjestene tar plutselig bruden og fører henne til brudekammeret med sang, dans og lys. Der blir hun avkledd og satt opp i brudesengen.
Deretter blir brudgommen hentet på samme måten.
Dette er en juridisk bevitnelse på at de har gått i seng sammen.
Måtte de leve et godt og langt liv i skjønn forening.

Rate this article 0 Vote
Tagged under: Fortellinger
M

Middelalderstil

Rate this article 0 Vote

Related Articles