Middelalderstil Tavler av Birgitt H.Gjerpe

Teknikken Birgitt bruker er av noen referert til som mosaikk, men debatten er pågående om hvilken kategori som beskriver hennes kunstverk riktig. Det er kanskje ikke nødvendig å kategorisere  hennes verker, men for forståelsen sin del kan man lene seg i denne retningen for å tegne et godt bilde av teknikken som brukes.  Ordet "tavler" har i utviklingsfasen vært det gjengående beskrivende ordet på verkene, som skapes med møysommelig omtanke og med blikk på detaljer som underbygger historien i de valgte temaene.

Mer Om Middelalderstil

Firenze Anno 1495

Hits: 206

37x23 cm
Den romerske byen Florentia skal ha blitt grunnlagt av Julius Cæsar i år 58 fvt. Som militærbase. Firenze er i dag berømt for kunst og arkitektur og kom på UNESCOs verdensarvliste i 1982.

Ufizzi - galleriet er et av de eldste og mest berømte museene i verden. Det huser bla. Botticelli, Rafael, Da Vinci, Michelangelo m.fl.
Byen hadde sin storhetstid på !400 – 1500 tallet med de mektige og rike handelsfamiliene.
De konkurrerte om makt og rikdom gjennom å samle utsøkt kunst og igangsette byggearbeider. Renessansen hadde på denne tiden sitt utspring i Firenze.
For Mediciene, bankierfamilien som hersket over bystaten Firenze gjennom tre århundrer, var Ponte Vecchio en viktig forbindelse mellom bolig – og arbeidsplassene deres,
som var atskilt av Arno–elven.
Det ble bygget en kilometerlang passasje over broen, slik at de slapp å menge seg med allmuen , som hadde sine butikker der.
Tavlen er inspirert av en film om byens kunstnerliv i renessansetiden, hvor en del av bygningene fortsatt hadde gotisk stil.

Farger: Gull, beige, oker, dyp rødt og div. nyanser av rust og brunt
Materiale: Leire, maling, perler, smykker, mosaikkfliser, dekorbånd, lærsnor, trepinner, fugemasse, bilde og kjede.
Kr. 8,800

Rate this article 0 Vote
Tagged under: Portretter Fortellinger
M

Middelalderstil

Rate this article 0 Vote

Related Articles