TAVLER

Middelalderstil Tavler av Birgitt H.Gjerpe

Teknikken Birgitt bruker er av noen referert til som mosaikk, men debatten er pågående om hvilken kategori som beskriver hennes kunstverk riktig. Det er kanskje ikke nødvendig å kategorisere  hennes verker, men for forståelsen sin del kan man lene seg i denne retningen for å tegne et godt bilde av teknikken som brukes.  Ordet "tavler" har i utviklingsfasen vært det gjengående beskrivende ordet på verkene, som skapes med møysommelig omtanke og med blikk på detaljer som underbygger historien i de valgte temaene.

Mer Om Middelalderstil

Floras Fiesta

27x14 cm
Flora var en romersk gudinne for vår og blomstring, og hadde en sterk erotisk personlighet.

Hennes domene var blomsterplanter, kranser, kornaks og vinranker. Det er sagt at hun var Vestavindens elskerinne, og at han ga henne en vakker hage.Den fem dager lange festen for henne startet 28. april. I disse dagene pyntet alle seg med blomster, og det berettes om hemningsløs feiring. Kvinnene kunne finne på å gå rundt i gatene kun iført blomsterkrans i håret.
Blomster var symboler på Floras kraft og virksomhet, livsglede, livskraft,det vårlige ungdomslivet og kjødelig lyst.
Under middelalderen og renessansen feiret de vårens tilbakekomst og naturens oppblomstring. Dette ser vi i Botticellis maleri «Våren». Der er Zephyr, som kaster seg over Chloris. Hun begynner å blomstre og blir samtidig forvandlet til Flora.
Her prises våren og kjærligheten.

Rate this article 0 Vote
Tagged under: Fortellinger
M

Middelalderstil

Rate this article 0 Vote

Related Articles