Middelalderstil Tavler av Birgitt H.Gjerpe

Teknikken Birgitt bruker er av noen referert til som mosaikk, men debatten er pågående om hvilken kategori som beskriver hennes kunstverk riktig. Det er kanskje ikke nødvendig å kategorisere  hennes verker, men for forståelsen sin del kan man lene seg i denne retningen for å tegne et godt bilde av teknikken som brukes.  Ordet "tavler" har i utviklingsfasen vært det gjengående beskrivende ordet på verkene, som skapes med møysommelig omtanke og med blikk på detaljer som underbygger historien i de valgte temaene.

Mer Om Middelalderstil

Robin Hood

Hits: 120

31x12,5
Legenden om Robin Hood ble kjent i ca år 1260. Den forteller at han gjorde godt for vanlige folk og tuktet makthaverne. Han skal ha stjålet gull fra de rike og gitt til de fattige.

I historien fortelles det at Kong Richard Løvehjerte var ute på korstog og broren, Prins Johan, den onde,  styrte landet .
I renessansen holdt man festivaler hvor man kledde seg ut som ham og hans venner. De kongelige var også med på dette. Det er skrevet teaterstykker om ham helt tilbake til Elisabeth 1.
Det finnes også mange bøker om ham, og i 1980 kom den første filmen, som var en stumfilm.

Rate this article 0 Vote
Tagged under: Fortellinger
M

Middelalderstil

Rate this article 0 Vote

Related Articles